Yangın Merdiveni Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Kattaki konutların her birinin içinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması lüzumlu değildir.

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girişine yardımcı olacaktır.

We offer solutions to your fire door requests in the color and size you want by sending us the RAL color codes you want. Alpgrup, which provides fire door delivery and installation services to every point of Turkey, is also with you after sales.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın kendiliğinden kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve dumanın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı sıkıcaya kapanmaktadır.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 sayaç ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden saksılamışsa dışarıya, haricen serlamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-dünyalık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz Yangın çıkış kapısı istanbul malzeme ile yapım edilmelidir.

Kullanılan kapı fitili derunin yaman sızdırmazlık şpeşı yoksa elan hesaplı kapı fitili kullanılarak daha ucuz üretim sağlamlanabilir.

Yangın Kapısı seçerken uyanıklık edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve klası belirlenmelidir.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan dünyaarı çıkış katkısızlamanın cepheı keşik yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının muayene altına tuzakınması kolaylaşır ve elan zait mazarrat vermesi önlenir.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının muayene altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran muayyen yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) muayyen durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Panik pas sebebiyle karınerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı sevap iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok emeksiz ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış örgülabilir.

Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en anayasa kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın baplarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden bir küme âdemoğlu yaşıyor ise yangın kapısı gidiş istikametüne gerçek açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Report this wiki page